Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen İç Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen İç Pilav



Vejetaryen İç Pilav Tarifi - Vejetaryen İç Pilav Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1 bardak pirinç

1,5 bardak kaynar su

1 orta boy soğan, ince ince doğranmış

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı yenibahar

1/2 bardak çam fıstığı

1/2 bardak tereyağ veya sıvıyağ


Tereyağını eriterek veya sıvı yağ kullanarak doğranmış soğanları ve çam fıstığını tencereye koyun ve fıstıklar kavrulana kadar karıştırın

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci de ekleyerek 5 dakika kadar karıştırmaya devam edin, sonra suyunu ekleyerek kapağını sıkıca kapatın

Beş dakika sonra ateşi kısık duruma getirip 15 dakika daha pişirin

Sonra ateşi kapatın ve servis yapmadan önce demlenmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla