Konu
:
Vejetaryen İç Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen İç Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen İç Pilav
Vejetaryen İç Pilav Tarifi - Vejetaryen İç Pilav Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
1 bardak pirinç
1,5 bardak kaynar su
1 orta boy soğan, ince ince doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1/2 bardak çam fıstığı
1/2 bardak tereyağ veya sıvıyağ
Tereyağını eriterek veya sıvı yağ kullanarak doğranmış soğanları ve çam fıstığını tencereye koyun ve fıstıklar kavrulana kadar karıştırın
Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci de ekleyerek 5 dakika kadar karıştırmaya devam edin, sonra suyunu ekleyerek kapağını sıkıca kapatın
Beş dakika sonra ateşi kısık duruma getirip 15 dakika daha pişirin
Sonra ateşi kapatın ve servis yapmadan önce demlenmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul