Konu
:
Gökçesu Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Gökçesu Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gökçesu Pilavı
pilav tarifleri - gökçesu pilavı tarifi
Gökçesu pilavı malzemeleri
1 su bardağı Osmancık pirinci
1 su bardağı nohut
30 gr tereyağı
2 su bardağı et suyu
Yarım kesme şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 havuç
3-4 dal dereotu
1 yemek kaşığı susam
Tuz
Karabiber
Gökçesu pilavı hazırlanışı
Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden
Nohudu 1 gece önceden suda bekletin
Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın
Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda
20 dakika bekletin ve suyunu süzün
Tereyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun
Et suyunu ekleyip kaynatın
Şeker, limon suyu, tuz ve kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın
Kaynayınca nohutu ve rendelenmiş havucu ekleyin
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin
Üzerine susam serpip servis yapın
Gökçesu pilavı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul