Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Havuçlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Havuçlu Pilav







Malzemeler:


2 su bardağı pirinç

500 gr mantar

2 büyük havuç

1 küçük soğan

sıvıyağ ve tereyağ

3 su bardağı su

tuz

Hazırlanışı:


Pirinçimizi pilavımızı yapmaya başlamadan yarım saat önce sıcak tuzlu suya koyuyoruz

Havuçlarımızı rendeleyip bir kenara alıyoruz

Pirincimiz sıcak suda beklerken biz mantarımızı pişiriyoruz, bunun için mantarımızı doğruyoruz

Yemeklik doğradığımız soğanı biraz sıvı yağ koyduğumuz tavada hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz daha sonra mantarlarıda ilave ederek mantarları suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve mantarlarıda kenar alıyoruz

yağımızı pilavımızı pişireceğimiz tencereye alıp kızdırdıktan sonra rendelediğimiz havucumuzu ilave ederek iyice kavuruyoruz

havuçlara mantarıda ilave ettikten sonra , suda beklettiğimiz pirincimizide bir süzgeçe alarak soğuk suyla yıkıyoruz

kavurduğumuz havuçların ve mantarların üstüne 3 bardak su ve tuz ilave ederek su kaynayana kadar bekliyoruz

kaynayan suya pirinçlerimizide ilave ederek pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz

pilavımız piştikten sonra 20 dak demlenmeye bırakıyoruz

dilediğimiz gibi süsliyerek servis yapıyoruz

Not:Mantarlı havuçlu pilava en son demlenmeye bırakma aşamasına geçmeden ince kıyılmış dereotu ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla