Konu
:
Mantarlı Havuçlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Havuçlu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Havuçlu Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
500 gr mantar
2 büyük havuç
1 küçük soğan
sıvıyağ ve tereyağ
3 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı:
Pirinçimizi pilavımızı yapmaya başlamadan yarım saat önce sıcak tuzlu suya koyuyoruz
Havuçlarımızı rendeleyip bir kenara alıyoruz
Pirincimiz sıcak suda beklerken biz mantarımızı pişiriyoruz, bunun için mantarımızı doğruyoruz
Yemeklik doğradığımız soğanı biraz sıvı yağ koyduğumuz tavada hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz daha sonra mantarlarıda ilave ederek mantarları suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve mantarlarıda kenar alıyoruz
yağımızı pilavımızı pişireceğimiz tencereye alıp kızdırdıktan sonra rendelediğimiz havucumuzu ilave ederek iyice kavuruyoruz
havuçlara mantarıda ilave ettikten sonra , suda beklettiğimiz pirincimizide bir süzgeçe alarak soğuk suyla yıkıyoruz
kavurduğumuz havuçların ve mantarların üstüne 3 bardak su ve tuz ilave ederek su kaynayana kadar bekliyoruz
kaynayan suya pirinçlerimizide ilave ederek pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
pilavımız piştikten sonra 20 dak
demlenmeye bırakıyoruz
dilediğimiz gibi süsliyerek servis yapıyoruz
Not:
Mantarlı havuçlu pilava en son demlenmeye bırakma aşamasına geçmeden ince kıyılmış dereotu ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul