Konu
:
Vejetaryen Nohutlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Nohutlu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Nohutlu Pilav
Vejetaryen Nohutlu Pilav Tarifi - Vejetaryen Nohutlu Pilav Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
1 bardak pirinç
1/2 paket nohut (dondurulmuş)
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yeşil soğan
1,5 bardak kaynar su
Yeterince tuz ve biber
Küçük bir tencerede tereyağını eritin, ince kesilmiş yeşil soğanları koyarak 5 dakika kavurun ve sonra pirinç, tuz, biber, dondurulmuş nohut ve kaynar suyu koyup üzerini kapatın
10 dakika orta ateşte sonra ateşi kısarak 10 dakika daha çok kısık ateşte pişirin
İkiye katlanmış havluyu kapakla tencere arasına koyup servisten önce 20 dakika dinlendirin
Pilavı servis tabağına yavaşça alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul