Konu
:
Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı
Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi - Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
1 bardak bulgur
1,5 bardak kaynar su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 soğan, küçük doğranmış
4 diş sarımsak, dövülmüş
1/2 bardak küçük küçük kesilmiş kereviz yaprağı
1/3 bardak ince rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı keklikotu
1 tatlı kaşığı kekik
1/4 bardak doğranmış maydanoz
Tuz ve biber
Yağları tencereye koyun, soğan ve havuçları soğanlar pembeleşene kadar beraber pişirip kereviz yaprağı, tuz, baharatlar ve suyunu koyun ve üzerini kapatın
Önce orta ateşte 10 dakika ve sonra çok kısık ateşte bir 10 dakika daha pişirin
Altını kapatıp ikiye katlanmış kağıt havluyu yemeğin üzerine koyup kapağı kapatın
Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirin
Servis tabağına almadan önce mutlaka çatalla yavaşça karıştırın, kıyılmış maydanozla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul