Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı



Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı Tarifi - Vejetaryen Baharatlı Bulgur Pilavı Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1 bardak bulgur

1,5 bardak kaynar su

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı mısırözü yağı

1 soğan, küçük doğranmış

4 diş sarımsak, dövülmüş

1/2 bardak küçük küçük kesilmiş kereviz yaprağı

1/3 bardak ince rendelenmiş havuç

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı keklikotu

1 tatlı kaşığı kekik

1/4 bardak doğranmış maydanoz

Tuz ve biber


Yağları tencereye koyun, soğan ve havuçları soğanlar pembeleşene kadar beraber pişirip kereviz yaprağı, tuz, baharatlar ve suyunu koyun ve üzerini kapatın

Önce orta ateşte 10 dakika ve sonra çok kısık ateşte bir 10 dakika daha pişirin

Altını kapatıp ikiye katlanmış kağıt havluyu yemeğin üzerine koyup kapağı kapatın

Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirin

Servis tabağına almadan önce mutlaka çatalla yavaşça karıştırın, kıyılmış maydanozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla