Konu
:
Safranlı Bademli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı Bademli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı Bademli Pilav
Safranlı Bademli Pilav Tarifi - Safranlı Bademli Pilav Nasıl Yapılır - Safranlı Bademli Pilav Malzemeleri
Malzemeler
* 2 su bardağı baldo pirinç
* 1 bardak tavuk suyu
* 1 bardak su
* 1/2 çay bardağı sızma
* 50 gr tereyağı
* 100 gr soyulmuş çiğ badem
* ayıklanmış nar
* 2 diş sarmısak
* 2 tutam safran
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
2 bardak pirinci bir çorba kaşığı tuz ilave ederek sıcak suyla haşlayın
Su soğuduktan sonra pirinçleri birkaç kez yıkayın, bir kenara koyun
Bir bardak sıcak su içine safranları atın
Geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağıyla biraz ezdiğiniz sarmısağı kokusu çıkına dek kavurun sonra sarmısakları yağın içinden çıkarın
Bademleri bu yağın içinde orta harlı ateşte çok hafif çevirin
Üzerine et suyunu ve safranlı suyu, tereyağı, tuz ve şekeri ilave edin
Su kaynayınca pirinçleri koyun
Beş dakika kadar harlı ateşte pirinç suyunu çekene dek kaynatın, ardından ısıyı yarıya indirip suyunu iyice çekene dek birkaç dakika daha bekleyin, son beş dakika da çok kısık ateşte demleyin kapatın
10 dakika kadar da tencerenin ağzını açmadan bekletin
Sonra karıştırın ve servis tabağına alın, üzerine ayıklanmış narları serpin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul