Konu
:
Çinekop Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Çinekop Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çinekop Pilavı
Çinekop Pilavı Tarifi - Çinekop Pilavı Nasıl Yapılır - Çinekop Pilavı Malzemeleri
Malzemeler
* 1
5 kg çinekop
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet soğan
* 1 demet maydanoz,1 çay kaşığı dövülmüş kişniş
* 5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 çay kaşığı limonkabuğu rendesi
* 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz karabiber
Yapılışı
Pirinci yıkadıktan sonra, bir saat ılık tuzlu suda bekletiniz
Maydonozu ince kıyınız, soğanı doğrayınız
Süzdüğünüz pirinci malzemelerle karıştırınız
Çinakopları fileto hazırlayınız
Yıkayıp tuzladıktan sonra, bir tencerenin dibini yağlayınız, önce balık sonra pirinçli karışık malzemeyi sonra yine balık ve kalan malzemeyi katarak limon suyunu ekleyiniz
Kısık ateşte 20-25 dakika pişiriniz
Gerekirse 2-3 kaşık balık suyu da koyabilirsiniz
Pirinç pişince tencereyi ateşten alıp üzerine zeytinyağını gezdiriniz ve servis tabağına ters çeviriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul