Yalnız Mesajı Göster

Çinekop Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinekop Pilavı



Çinekop Pilavı Tarifi - Çinekop Pilavı Nasıl Yapılır - Çinekop Pilavı Malzemeleri




Malzemeler


* 15 kg çinekop

* 1 su bardağı pirinç

* 1 adet soğan

* 1 demet maydanoz,1 çay kaşığı dövülmüş kişniş

* 5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

* 1 çay kaşığı limonkabuğu rendesi

* 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz karabiber


Yapılışı

Pirinci yıkadıktan sonra, bir saat ılık tuzlu suda bekletiniz Maydonozu ince kıyınız, soğanı doğrayınız Süzdüğünüz pirinci malzemelerle karıştırınız Çinakopları fileto hazırlayınız Yıkayıp tuzladıktan sonra, bir tencerenin dibini yağlayınız, önce balık sonra pirinçli karışık malzemeyi sonra yine balık ve kalan malzemeyi katarak limon suyunu ekleyiniz Kısık ateşte 20-25 dakika pişiriniz Gerekirse 2-3 kaşık balık suyu da koyabilirsiniz Pirinç pişince tencereyi ateşten alıp üzerine zeytinyağını gezdiriniz ve servis tabağına ters çeviriniz

Alıntı Yaparak Cevapla