06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Pilav
Malzemeler:
? 2 su bardağı pirinç
? 3 su bardağı et suyu
? 3 yemek kaşığı margarin
? 4 adet taze soğan
? 1 çay kaşığı salça
? ½ adet limon suyu
? 1 çay kaşığı safran
? 1 adet domates
? Tuz-karabiber
Hazırlanışı:
Taze soğanları ayıklayıp, kıyın
Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın
Tencerede margarini kızdırıp, içine safran ekleyip kavurun
Daha sonra içine ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde soğuk suyun altında nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ve az tuz ekleyip, kavurun
Salça ilave edip, kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak pişirin
En son olarak içine doğranmış domatesi, kıyılmış taze soğanları, limon suyunu ve kalan tuzu karabiberi ekleyip kavurduktan sonra etsuyunu ekleyip, karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte göz göz olana kadar pişirip, demlendirin
Demlenen pilavı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin
|
|
|