Konu
:
Ayvalı Kestaneli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Kestaneli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Kestaneli Pilav
Gerekli malzeme 8-10 kişilik
2 su bardağı pirinç
1 ayva
2 soğan
1 limonun suyu
300 gr kestane
150 gr ceviz,
2-3 dal maydanoz
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çay kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
Tuz,
Karabiber
Tarifi:
Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün
Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın
Ayvaları limon suyu ile ovun
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun, Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
Pirinç ve cevizi ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin
Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun
İri iri doğrayıp pilava ilave edin ve karıştırın
Üzerine kağıt havlu örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın
Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul