Yalnız Mesajı Göster

Bademli Saray Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Saray Pilavı



bademli pilav nasıl yapılır - bademli pilavın yapılışı - bademli pilav tarifi




Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

100 gr badem

100 gr soyulmuş tuzsuz antepfıstığı

100 gr kuş üzümü (kuru üzümde tercih edilebilir)

5 yemek kaşığı tereyağ

3 su bardağı su

4-5 dal dereotu

tuz
Hazırlanışı:


Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz

bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz

badem ve antepfıstığını ayrı kaplara alarak 3-4 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyarak kenara alıyoruz

tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yağ eridikten sonra bademleri ilave ederek biraz kavuruyoruz

bademler kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz

pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz

pilavımız piştikten sonra tencerenin ağazına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz

en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kıydığımız dereotunu ve antepfıstığını ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz


Alıntı Yaparak Cevapla