Konu
:
Bademli Saray Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Saray Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Saray Pilavı
bademli pilav nasıl yapılır - bademli pilavın yapılışı - bademli pilav tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
100 gr soyulmuş tuzsuz antepfıstığı
100 gr
kuş üzümü (kuru üzümde tercih edilebilir)
5 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
4-5 dal dereotu
tuz
Hazırlanışı:
Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz
bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz
badem ve antepfıstığını ayrı kaplara alarak 3-4 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyarak kenara alıyoruz
tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yağ eridikten sonra bademleri ilave ederek biraz kavuruyoruz
bademler kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz
pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz
pilavımız piştikten sonra tencerenin ağazına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz
en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kıydığımız dereotunu ve antepfıstığını ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul