Konu
:
Deniz Mahsüllü Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Mahsüllü Lazanya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Mahsüllü Lazanya
Deniz Mahsüllü Lazanya Tarifi - Deniz Mahsüllü Lazanya Yapılışı - Lazanya Tarifleri
Malzemeler:
4 adet lazanya hamuru
2 cl sızma zeytinyağı
220 gr karışık deniz mahsulü, (levrek, vb
)
15 gr sarımsak, dövülmüş
15 gr maydanoz, kıyılmış
3 cl krema
8 adet kuşkonmaz
4 adet kabak çiçeği
120 gr yeşil salata
Yapılışı:
Kuşkonmazlar sert kısımlarından kesilir
Uca doğru dörtte üçlük kısmı bıçakla soyulur
Izgarada kızartılır ve kenara alınır
Sarımsak ve maydanoz zeytinyağında sote edilir
Deniz mahsulleri iri parçalar halinde kesilir ve tavaya ilave edilir
Bir dakika kadar pişirilir
Krema eklenir ve sos çektirilir
Tuz, biber ilave edilir
Lazanya hamuru haşlanır
Tabağa kuşkonmazlar koyulur
Üzerine lazanya hamuru yerleştirilir
Karışık deniz mahsulleri ile üzeri örtülür ve bir kat daha hamur koyulur
Yeşillik ve kabak çiçekleri ile süslenir
Üzerine zeytinyağı gezdirildikten sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul