Konu
:
Erişteli Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Erişteli Pirinç Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erişteli Pirinç Pilavı
Erişteli Pirinç Pilavı tarifi - Erişteli Pirinç Pilavı yapılışı
Malzemeler
Erişte için:
Yarım kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
Tuz
Pilav için: 2 su bardağı baldo pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı konserve mısır
3-4 dal dereotu
Tuz
Yapılışı
ÖNCELİKLE erişteyi hazırlayın
Bunun için unu derin bir kaba alıp üzerine yumurta, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun
Hamuru açıp 2-3 cm'lik şeritler halinde kesin
Bir saat bekletip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine koyun
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın
Pilav için, tereyağını kızdırıp yıkanmış süzülmüş pirinci ve erişteleri üzerine ekleyin
1-2 çevirip sıcak su ve mısırı ekleyin
Tuzu ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın
Pirinç suyunu çekince ocağı kapatıp demlendirdikten sonra üzerini dereotu ile süsleyin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul