Konu
:
Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilav
pilav - pilav tarifleri - Osmanlı pilavları - osmalı sakız pilavı nasıl yapılır
Malzemeler:
1 kg
kuzu kuşbaşı et
ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri pişirin
400 gr
pirinç
100 gr
tereyağı
2 parça damla sakızı
dövülmüş toz halinde
yarım çay kaşığı tarçın 1 de olabilir isteğe göre
1 kg
soğan
Yapılışı:
Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın
bir tülbentte suyunu sıkın
elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın
eti yıkayıp süzün
pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün
etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun
üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın
en üstünü yine pirinçle kaplayın
tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin
demlendirip servis edin
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul