Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı 'Dan Sakızlı Pilav



pilav - pilav tarifleri - Osmanlı pilavları - osmalı sakız pilavı nasıl yapılır




Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı et ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri pişirin

400 gr pirinç

100 gr tereyağı

2 parça damla sakızı dövülmüş toz halinde

yarım çay kaşığı tarçın 1 de olabilir isteğe göre

1 kg soğan
Yapılışı:

Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayınbir tülbentte suyunu sıkınelde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayıneti yıkayıp süzünpirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzünetin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyunüzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayınen üstünü yine pirinçle kaplayıntuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirindemlendirip servis edinafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla