Konu
:
Ekmek Aşı - Sivas
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Aşı - Sivas
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Aşı - Sivas
Ekmek Aşı - Sivas
Malzemeler:
½ kg kıyma
1 adet domates
1 adet yeşilbiber
1 adet soğan
Kimyon
Karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 kase erişte
Yapılışı:
Evinizde artan ekmek ya da tost ekmekleri küçük parçalara bölünerek 150 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir
1 adet soğan soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranır
1 adet domates yıkanıp soyulduktan sonra küp küp doğranır
1 adet yeşilbiber yıkanarak içi temizlenir ve minik minik doğranır
Orta boy tencereye doğranmış soğan ve biberler ile birlikte 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ konularak kavrulur
Ardından 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek harmanlanır
Yarım kilo kıyma kavurması küçük parçalara bölünerek kavrulan harca ilave edilir
Ardından birkaç dakika sonra doğranan domatesler de eklenerek içerisine 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek harmanlanmaya devam edilir
2 yemek kaşığı dolusu salça da eklendikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edilir
Ekmek aşı için 1,5 litreye yakın kaynatılmış su da eklenerek kaynatılmaya devam edilir
Servis tabağına fırınlanan ekmekler yayılarak konulur
Kaynayan ekmek aşının içerisine 1 kase erişte de eklenerek pişirmeye devam edilir
Ortalama 5 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağındaki fırınlanan ekmeklerin üzerine dökülerek yayılır
Yemeğin yapılış süresi ortama 30 dakika olup 6-8 kişilik servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul