Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Fıstıklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Fıstıklı Pilav



Patlıcanlı Fıstıklı Pilav Tarifi - Patlıcanlı Fıstıklı Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi




Malzemeler:

500 gr kuzu kuşbaşı

1 kg pirinç(30 dk sıcak tuzlu suda ıslatılmış)

4 adet patlıcan(kuşbaşı doğranıp kızartılmış)

15 çay bardağı Antep fıstık içi

15 çay bardağı Badem içi

tuz

Yapılışı :


Kuzu etini iyice yumuşayana kadar pişirelim ve suyunu bir kaba süzelim(Düdüklü tencerede 20 dk kadar pişirdim)Fıstık ve bademleri pilavı pişireceğimiz yapışmaz tabanlı tencereye yayalımÜzerine haşlanmış kuzu etlerini yayalımEtlerin üzerine kızarmış patlıcanları yayalımPirinci yıkayalım süzelim ve patlıcanların üzerine yayalımEtsuyuna yeterince tuz ekleyerek pirinçlerin kenarından üzerini 1 parmak geçecek kadar yavaşça tencereye akıtalımEğer etsuyu az gelirse kaynar su ekleyelimKaynayınca çok kısık ateşte pirinçler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirelim15 dk kadar dinlendirip tencerenin üzerine geniş bir tepsi kapatalım ve dikkatlice ve hızlıca ters çevirelim

Alıntı Yaparak Cevapla