Konu
:
Patlıcanlı Fıstıklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Fıstıklı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Fıstıklı Pilav
Patlıcanlı Fıstıklı Pilav Tarifi - Patlıcanlı Fıstıklı Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi
Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
1 kg pirinç(30 dk
sıcak tuzlu suda ıslatılmış)
4 adet patlıcan(kuşbaşı doğranıp kızartılmış)
1
5 çay bardağı Antep fıstık içi
1
5 çay bardağı Badem içi
tuz
Yapılışı :
Kuzu etini iyice yumuşayana kadar pişirelim ve suyunu bir kaba süzelim
(Düdüklü tencerede 20 dk
kadar pişirdim)Fıstık ve bademleri pilavı pişireceğimiz yapışmaz tabanlı tencereye yayalım
Üzerine haşlanmış kuzu etlerini yayalım
Etlerin üzerine kızarmış patlıcanları yayalım
Pirinci yıkayalım süzelim ve patlıcanların üzerine yayalım
Etsuyuna yeterince tuz ekleyerek pirinçlerin kenarından üzerini 1 parmak geçecek kadar yavaşça tencereye akıtalım
Eğer etsuyu az gelirse kaynar su ekleyelim
Kaynayınca çok kısık ateşte pirinçler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirelim
15
dk kadar dinlendirip tencerenin üzerine geniş bir tepsi kapatalım ve dikkatlice ve hızlıca ters çevirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul