Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Pilav



Portakallı Pilav Tarifi - Portakallı Pilav Yapılışı



KAÇ KİŞİLİK: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk

PİŞME SÜRESİ: 20 dk



Malzemeler:

<2 su bardağı baldo pirinç

<25 su bardağı su

<1 su bardağı taze portakal suyu

<2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu

<1 çay bardağı kuru üzüm

<40 gr tereyağı

<Tuz

Hazırlanışı:

* Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün Kuru üzümleri yıkayıp süzün


* Tereyağını tencerede eritin Pirinci ilave edip kavurun Portakal suyu su üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla