Yalnız Mesajı Göster

Karidesli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karidesli Pilav



Malzeme:


200 gr karides

1 su bardağı pilavlık pirinç

1 fincan tereyağ

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 baş soğan

2 adet domates

2 adet yeşil biber (acı olmayan)

1 çay kaşığı toz şeker

Tuz

Karabiber


Yapılışı:


Haşlanmış ve ayıklanmış karidesleri (bakınız Karides-Genel Hazırlanış) büyüklüklerine göre iki veya üç parçaya bölün Tereyağında kavurun Kavurmaya doğranmış bir baş soğanı ilave edin


Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca sivri biberleri ve bilahare iri doğranmış domatesleri ilave edin Kapağını kapatıp bir süre domatesler eriyinceye kadar pişirin Tuzunu ve biberini ekip pirinci içine dökün Zeytinyağını ve şekeri ilave edip karıştırın


Üstünü örtecek kadar su döküp önce kuvvetli, sonra hafif ateşte pirinç suyunu çekene kadar , yaklaşık 10 ila 15 dakika pişirin Bu süre sonunda bir kere harmanlayıp üstünü kalın bir peçeteyle örtüp demlendirin

Sıcak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla