06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Bulgur Pilavı
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi - Nohutlu Bulgur Pilavı Yapılışı - Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeleri
MALZEMELER
Nohut 1/2 su bardagi 85 gram
Su 5 1/2 su bardagi 110 gram
Sogan 1 orta boy 75 gram
Margarin veya tereyag 1/2 su bardagi 100 gram
Domates 1 orta boy 125 gram
Tuz 2 tatli kasigi 12 gram
Bulgur 2 su bardagi 300 gram
Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram
YAPILIŞI
Nohutu yika, bir su bardagi su ile 1 gün islat, 1 su bardagi 1 su daha koyup basinçli tencerede 40 dakika pisir Sogani soy, yika, ince ince dogra, yagla birlikte tencereye koy, kapagi kapat, kisik ateste ara sira karistirarak 5-6 dakika öldür Domatesi yika, kabugunu soy, 1 santimetreküp irilikte dogra ve sogana ekle, kapagi kapat, 2-3 dakika yumusat Pismis nohutu, nohut suyunu, tuzu ve kalan suyu koy, kaynama noktasina gelince bulguru ekle, karistir Önce orta sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, baharati serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir
|
|
|