Konu
:
Bulgurlu Ali Paşa Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu Ali Paşa Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu Ali Paşa Pilavı
Bulgurlu Ali Paşa Pilavı Tarifi - Bulgurlu Ali Paşa Pilavı Yapılışı - Bulgurlu Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır - Bulgurlu Ali Paşa Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
1 adet Knorr Tavuk Suyu
3 yemek kaşığı Sana margarin
3 su bardağı (600 ml) su
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
1 adet havuç (haşlanmış, küp küp doğranmış)
1 adet kuru soğan (doğranmış)
½ çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni
½ demet dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Çekilmiş karabiber
Tencerede Sana margarin kızdırıp içine doğranmış kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra renk alan soğanların içine yıkanmış bulguru ekleyip kavurmaya devam edin
En son olarak içine Knorr Tavuk Suyu'nu, haşlanmış havuç ve bezelyeyi, Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi, kıyılmış dereotunu, kırmızı pul biberi, suyu ve çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısın
Bulgurlar göz göz olana kadar hiç karıştırmadan tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin
Pilavı 10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul