Konu
:
Etli Kabaklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kabaklı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kabaklı Pilav
Etli Kabaklı Pilav Tarifi - Etli Kabaklı Pilav Nasıl Yapılır - Etli Kabaklı Pilav Malzemeleri
Etli Kabaklı Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
500 gr
balkabağı
250 gr
haşlanmış kuşbaşı et
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
2 su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün
Tencereye tereyağını alıp, eritin
Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin
Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun
Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin
Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin
Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dk
kavurun
Suyu ekleyin
Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin
Pirinçler suyunu çekene dek pişirin
Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dk
demlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul