Yalnız Mesajı Göster

Etli Kabaklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kabaklı Pilav



Etli Kabaklı Pilav Tarifi - Etli Kabaklı Pilav Nasıl Yapılır - Etli Kabaklı Pilav Malzemeleri
Etli Kabaklı Pilav


Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

500 gr balkabağı

250 gr haşlanmış kuşbaşı et

3 su bardağı su

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı tarçın


Yapılışı:

2 su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün Tencereye tereyağını alıp, eritin Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dk kavurun Suyu ekleyin Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin Pirinçler suyunu çekene dek pişirin Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dk demlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla