Konu
:
Gül Yapraklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Gül Yapraklı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Yapraklı Pilav
Gül Yapraklı Pilav Tarifi - Gül Yapraklı Pilav Nasıl Yapılır - Gül Yapraklı Pilav Malzemeleri
Gül Yapraklı Pilav
Kullanılacak Malzemeler
2 su bardağı piriç (yasamin kokulu)
2 su bardağı et suyu(veya tavuk
su)
2 çorba kaşığı tereyağ(margarin)
tuz
1 su bardağı saf gül suyu
1 avuç gül yaprakları
Hazırlanma Şekli
Pirinci 10 dakika kaynar tuzlu suda bekletin
Süzün
Tecerede yağı eritin
Süzülen pirinci atın
5-7 dakika karıştırın
Gül suyunu atın, buharlaşmasını bekleyin
Kaynar et suyu ekleyin, kaynadıktan sonra kısın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Suyunu çekmeden 5 dakika önce kokulu gül yapraklarını ilave edin
karıştırın
Demlenmeye bırakın
Servis tabağını gül yapraklarıyla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul