Yalnız Mesajı Göster

Gül Yapraklı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Yapraklı Pilav



Gül Yapraklı Pilav Tarifi - Gül Yapraklı Pilav Nasıl Yapılır - Gül Yapraklı Pilav Malzemeleri
Gül Yapraklı Pilav


Kullanılacak Malzemeler

2 su bardağı piriç (yasamin kokulu)

2 su bardağı et suyu(veya tavuksu)

2 çorba kaşığı tereyağ(margarin)

tuz

1 su bardağı saf gül suyu

1 avuç gül yaprakları


Hazırlanma Şekli

Pirinci 10 dakika kaynar tuzlu suda bekletin Süzün Tecerede yağı eritin Süzülen pirinci atın 5-7 dakika karıştırın Gül suyunu atın, buharlaşmasını bekleyin Kaynar et suyu ekleyin, kaynadıktan sonra kısın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Suyunu çekmeden 5 dakika önce kokulu gül yapraklarını ilave edin karıştırın Demlenmeye bırakın Servis tabağını gül yapraklarıyla süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla