Konu
:
3 Renkli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
3 Renkli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
3 Renkli Pilav
Malzemeler:
3 su b
pirinç
safran
maydanoz
dereotu
yeşil soğan
tuz
su
sıvıyağ
Etli kısım için:
200 gr
kuzu eti
1 soğan
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
su
tuz
sıvıyağ
Ara katlar için:
1 su b
nohut
1 su b
mısır
Hazırlanışı:
Eti için eti sıvıyağda kavuramaya alın
Etin rengi dönünce soğan ve sarımsağı ekleyin
Defne yaprağını da ekleyerek kavurmaya devam edin
Üzerine biraz su vererek suyunu çekene kadar pişirin
Pilav için tencereye pirinçleri alarak kavurun
Kavrulunca suyunu vererek kapağı kapalı pişirin
Pilav pişince yeşil renkli pilav için pilavın 3’te birine dere otu ve maydanozu ekleyerek
karıştırın
Sarı pilav için ise biraz safranı suda bekleterek renginin çıkmasını sağlayın
Pilavlar hazır olunca kek kalıbının altına sade pilavı koyun
Üzerine nohut serpin
Daha sonra sarı pilavı ve mısırı serpin
En üst kata yeşil pilavı da ekleyerek servis tabağına ters çevirin
Üzerine eti dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul