Konu
:
Biberli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Pilav
Biberli Pilav, pilav tarifleri
Malzemeler
• 2 adet kırmızı biber
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 adet soğan
• 2 diş sarmısak
• 1 tatlı kaşığı safran
• 2 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı tavuk suyu
• 25 gr
tereyağı
• 3 adet taze soğan
• Tuz, karabiber
Tarif
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin
Bir tencerede yağı kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarmısağı koyup, 1 dakika kavurun
Çekirdekleri çıkarılıp küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi ilave edip kavurmaya 1 dakika daha devam edin
1 su bardağı suyu kaynatın, safranı ekleyip 5 dakika beklettikten sonra süzün
Bir tencerede tereyağını eritin, safranlı suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın
Tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinci süzüp, tencereye ilave edin
5 dakika harlı, 20 dakika kısık ateşte pişirin
Taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın
Pilavın üzerine kavurduğunuz kırmız biber ve taze soğanı koyun
Biraz beklettikten sonra karıştırıp, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul