Konu
:
Ahtapotlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Ahtapotlu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahtapotlu Pilav
Malzemeler:
200 gr
dondurulmuş ahtapot (dilimlenmiş)
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
3 adet domates (küp şeklinde kesilmiş)
1 adet yeşil çarliston biber (küp şeklinde kesilmiş)
1 su bardağı pirinç
1 fincan kırmızı şarap
¾ fincan zeytinyağı
Tuz karabiber toz Hazırlanışı:
Ahtapotları 1 fincan şarap ve bir miktar su ile birlikte pişirin
Sosluğa zeytinyağını koyun
Soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun
Domates biber chilli tuz karabiberi ekleyin karıştırın
15 su bardağı su ekleyin
Kaynadıktan sonra pirinç ve ahtapotları ekleyin
10 dk
kadar kısık ateşte pişirin
Servis tabağına alarak sıcak servis yapın
*** Afiyet Olsun ***
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul