Yalnız Mesajı Göster

Ekmek Makarnasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Makarnasi



MALZEME:




Bayat ekmek 1 adet Çökelek peyniri 1 su bardağı


Tereyağ 2 çorba kaşığı Su 3 su bardağı




YAPILIŞI:


Ekmekleri ince dilimler halinde kesin Yağsız tavada arkalı önlü kızartın 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin Eridikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin Su biraz ısındıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alın Kızarmış ekmek dilimlerini bu tereyağlı suya batırıp çıkarın Ekmeklerin ilk sırasını kare olacak şekilde tavaya dizin Üzerine çökelek peyniri serpin Erittiğiniz 1 çorba kaşığı tereyağından bir miktar dökün Eğer ekmek dilimlerini de ıslattıktan sonra tek sıra halinde üzerine dizin Ekmek dilimleri ve çökelek peyniri bitene dek bu işlemi tekrarlayın Tavayı kısık ateşin üzerine oturtun Sırayla dizdiğiniz ekmek dilimlerini arkalı önlü kızartın Üzerine rendelenmiş peynir serptikten sonra servis yapın


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla