Konu
:
Bodrum Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bodrum Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bodrum Pilavı
Bodrum Pilavı Tarifi - Bodrum Pilavının Yapılışı - Pilav Tarifi
Malzemeler:
2 bardak pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 kavanoz garnitür
Hazırlanışı:
1
Pirinç yayvan bir kapta 1tatlı kaşığı tuz ve kaynamış su ilave edilerek 4 saat bekletilir
2
Pirinç bol su ile yıkanarak süzgeçe alınır
3
Tencerede yağ eritilerek su ilave edilir, kaynayınca pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir
4
Suyunu çekmeye yakın süzülüp sudan geçirilmiş garnitür ilave
edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul