Yalnız Mesajı Göster

Bodrum Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bodrum Pilavı



Bodrum Pilavı Tarifi - Bodrum Pilavının Yapılışı - Pilav Tarifi



Malzemeler:


2 bardak pirinç

4 yemek kaşığı tereyağı

2 bardak su

2 tatlı kaşığı tuz (silme)

1 kavanoz garnitür

Hazırlanışı:


1Pirinç yayvan bir kapta 1tatlı kaşığı tuz ve kaynamış su ilave edilerek 4 saat bekletilir

2 Pirinç bol su ile yıkanarak süzgeçe alınır

3 Tencerede yağ eritilerek su ilave edilir, kaynayınca pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir

4 Suyunu çekmeye yakın süzülüp sudan geçirilmiş garnitür ilave

edilir



Alıntı Yaparak Cevapla