Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Ve Kuzu Etli Safran Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Ve Kuzu Etli Safran Pilavı



safran pilavı nasıl yapılır - pilav tarifleri - etli pilav tarifi

Malzemeler:


*

750 g kuzu eti (kusbasi dogranmis ve haslanmis)

*

1 adet kirmizi dolmalik biber (tohumlari temizlenmis, julyen dogranmis)

*

1 adet arnavut biberi (tohumlari temizlenip ince dogranmis)

*

1 sb haslanmis nohut

*

1 avuc maydanoz (ince kiyilmis)

*

1 sb pirinc

*

1 adet kuru sogan (ince dogranmis)

*

1/2 ck safran (zerdecal da olabilir)

*

1/2 ck kimyon

*

3 yk tereyagi (veya zeytinyagi)

*

Biraz kaynar su (pilavi pisirmek icin)

*

Biraz tuz ve karabiber



Yapilisi:


1

Teflon bir tencerede 1 yk yagi eritin Yikayip suzdugunuz pirinceleri tencereye alip seffaflasincaya kadar kavurun Kaynamis suyu pirinclerin uzerini biraz gececek kadar ekleyip tuzunu ayarlayin Haslanmis nohutlari ve safrani da tencereye alip biraz karistirin, kapagini kapatip kisik ateste pisirin Pisen pilavi dinlenmesi icin bekletin

2

Bir yk tereyagini ayri bir tavada eritin Haslanmis eti tavaya alin ve kisik ateste biraz kavurun Etler biraz kavrulduktan sonra sogani, kimyonu ve biberlerin hepsini tavaya alip kisik ateste soganlar sararip biberler soluncaya kadar etle birlikte kavurun Dinlenmesi icin bir kenara alin

3

Etleri ve pilavi bir tencerede karistirin, servis yapmadan once ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve yaninda cacik ile birlikte servis yapin




Pilava eklediginiz su pirincin cinsine gore degisir O nedenle pilavinizi pisirirken kendi olculerinize uymayi ihmal etmeyin! Dilerseniz eti hasladiginiz su ile de pilavi pisirebilirsiniz

~ 6 - 8 kisilik

Alıntı Yaparak Cevapla