Konu
:
Nohutlu Ve Kuzu Etli Safran Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Ve Kuzu Etli Safran Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Ve Kuzu Etli Safran Pilavı
safran pilavı nasıl yapılır - pilav tarifleri - etli pilav tarifi
Malzemeler:
*
750 g kuzu eti (kusbasi dogranmis ve haslanmis)
*
1 adet kirmizi dolmalik biber (tohumlari temizlenmis, julyen dogranmis)
*
1 adet arnavut biberi (tohumlari temizlenip ince dogranmis)
*
1 s
b
haslanmis nohut
*
1 avuc maydanoz (ince kiyilmis)
*
1 s
b
pirinc
*
1 adet kuru sogan (ince dogranmis)
*
1/2 c
k
safran (zerdecal da olabilir)
*
1/2 c
k
kimyon
*
3 y
k
tereyagi (veya zeytinyagi)
*
Biraz kaynar su (pilavi pisirmek icin)
*
Biraz tuz ve karabiber
Yapilisi:
1
Teflon bir tencerede 1 y
k
yagi eritin
Yikayip suzdugunuz pirinceleri tencereye alip seffaflasincaya kadar kavurun
Kaynamis suyu pirinclerin uzerini biraz gececek kadar ekleyip tuzunu ayarlayin
Haslanmis nohutlari ve safrani da tencereye alip biraz karistirin, kapagini kapatip kisik ateste pisirin
Pisen pilavi dinlenmesi icin bekletin
2
Bir y
k
tereyagini ayri bir tavada eritin
Haslanmis eti tavaya alin ve kisik ateste biraz kavurun
Etler biraz kavrulduktan sonra sogani, kimyonu ve biberlerin hepsini tavaya alip kisik ateste soganlar sararip biberler soluncaya kadar etle birlikte kavurun
Dinlenmesi icin bir kenara alin
3
Etleri ve pilavi bir tencerede karistirin, servis yapmadan once ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve yaninda cacik ile birlikte servis yapin
Pilava eklediginiz su pirincin cinsine gore degisir
O nedenle pilavinizi pisirirken kendi olculerinize uymayi ihmal etmeyin! Dilerseniz eti hasladiginiz su ile de pilavi pisirebilirsiniz
~ 6 - 8 kisilik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul