Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Etli Pilav



sebzeli pilav tarifi - etli pilav nasıl yapılır - pilav tarifleri

Sebzeli ve etli pilav malzemeleri


2 su bardağı pirinç


100 gr tereyağı


4 + 1/4 su bardağı sıcak su


250 gr kuşbaşı et


1 soğan


1 su bardağı haşlanmış bezelye


1 su bardağı küp doğranmış haşlanmış havuç


1 çay bardağı kıyılmış dereotu


Tuz

Sebzeli ve etli pilav hazırlanışı


Etleri ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın

Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin

Etleri suyun içinden çıkartıp kenara ayırın

Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dk kadar bekletin

Tereyağını tencerede eritin

Pirinci iyice yıkadıktan sonra yağda 5 dakika kadar kavurun

Sıcak suyu kavrulan pirincin üzerine dökün

Tuz ekleyin Pilav suyunu çekince etleri,

haşlanmış bezelye, haşlanmış havucu

ve kıyılmış dereotunu ilave edip yavaşça karıştırın

Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavı demlendirin

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla