Konu
:
Bahar Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bahar Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bahar Pilavı
Bahar Pilavı Tarifi - Bahar Pilavı Nasıl Yapılır - Bahar Pilavı Hakkında
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kesmeşeker
2 su bardağı sıcak su
1 demet dereotu, 1 dal taze soğan
1 çay kaşığı karabiber, tarçın
10 adet haşlanmış bakla, tuz
Yapılışı
BADEMLERİ tereyağında soteleyin
Pirinci ilave ederek kavurun
Kesmeşeker ve tuzu ekleyin
Suyu ilave ederek pişmeye bırakın
Pilav piştiğinde kıyılmış dereotu, soğan, karabiber ve tarçını ekleyip, karıştırın
Baklaları bir parmak genişliğinde doğrayarak ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin
Sıcak olarak servis yapın
Ayten Saner
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul