Konu
:
Kakuleli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kakuleli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kakuleli Pilav
Kakuleli Pilav Tarifi - Kakuleli Pilav yapılışı - Pilav Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış BASMATİ pirinci
1 soğan
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kakule
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz, karabiber
Yapılışı
*
Üzümleri temizleyip 10 dakika sıcak suda bekletin
*
Soğanı incecik kıyın
*
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanları pembeleştirin
*
Kakuleyi ve suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyin
*
Kısık ateşte hepsini kavurun
*
Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin
*
Tuz ve karabiber ekleyin
*
Sıcak sıcak servise sunun
*
NOT : Egzotik ve gösterişli, daha ziyade orta doğuya has bir pilavdır
Pahalı olmasına karşın, Basmati pirincinin özelliği nedeni ile de hem diri ve hemde tane tane olacağından tadanlar çok beğenecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul