Yalnız Mesajı Göster

Kakuleli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakuleli Pilav



Kakuleli Pilav Tarifi - Kakuleli Pilav yapılışı - Pilav Tarifi

Malzemeler


2 su bardağı haşlanmış BASMATİ pirinci

1 soğan

½ çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı kakule

1 çorba kaşığı kuş üzümü

Tuz, karabiber

Yapılışı


*

Üzümleri temizleyip 10 dakika sıcak suda bekletin

*

Soğanı incecik kıyın

*

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanları pembeleştirin

*

Kakuleyi ve suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyin

*

Kısık ateşte hepsini kavurun

*

Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin

*

Tuz ve karabiber ekleyin

*

Sıcak sıcak servise sunun

*

NOT : Egzotik ve gösterişli, daha ziyade orta doğuya has bir pilavdır Pahalı olmasına karşın, Basmati pirincinin özelliği nedeni ile de hem diri ve hemde tane tane olacağından tadanlar çok beğenecektir

Alıntı Yaparak Cevapla