Konu
:
Hindili Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Hindili Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindili Pilav
Hindili Pilav tarifi - Hindili Pilav yapilisi
Malzemeler
• 1 küçük hindi
• 1 kg pirinç
• 200 gr tereyağı
• 2 orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 1 kahve fincanı kuşüzümü
• 1/2 bardak helva fıstığı
• Tuz? karabiber? tarçın? bahar
• 1/2 demet dereotu
Tarif
1
Temizleyip yıkadığınız hindinin bacaklarını bir iple bağladıktan sonra, 50 gr yağın içinde çevire çevire pembe renkte kızartın
Ayıklanmış ve yıkanmış soğanları dörde bölüp içine atın
Soğanlar da sararınca, domates salçası ve yeterince sıcak su ve tuz katarak pişirin
2
Pirinci sıcak suda bekletip suyunu süzdürün ve kalan yağın içinde fıstıkla beraber 10 dk kavurun
Tuz ve 1,5 lt sıcak su, yıkanmış kuşüzümü, fındık büyüklüğünde doğranmış hindinin katısı ve ciğeriyle tuz ve baharat katıp suyunu çekinceye dek pişirin; yarım saat demlendirin
Kıyılmış dereotu serpin
3
Büyük bir servis tabağına veya tepsiye önce pilavı boşaltın
Hindinin kemiklerini çıkartın ve irice parçalara bölerek pilavın ortasına yerleştirin
Ya da hindiyi bütün olarak ortasına koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul