Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Şark Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Şark Pilavı



Tavuklu Şark Pilavı tarifi - Tavuklu Şark Pilavı yapilisi

Malzemeler:


30gr margarin

2 su bardağı pilavlık pirinç

2 tavuk kalça şiş

3,5 su bardağı sıcak et suyu

2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

2 soğan

3 domates

1 çay kaşığı kekik

Tuz
Yapılışı:


Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin Durulayıp süzün

Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın Domatesleri soyup küçük doğrayın Soğanları soyup kıyın

Margarini tencerede eritip soğanları pembeleştirin Tavuk etini ilave edip kavurun Tuz ve kekiği serpip domatesi ekleyin Arada bir karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin

Pirinç ve cevizi ilave edip karıştırın Et suyu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp kapağını kapatın Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın

Afiyet Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla