Konu
:
Krotonlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Krotonlu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krotonlu Pilav
Krotonlu Pilav Tarifi - Krotonlu Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi
Malzemeler
* 1 adet iri boy havuç
* 2 adet bütün bayat ekmek
* 50 gr çam fıstığı
* et suyu
* 250 gr
margarin
* 1 çorba kaşığı tuz
* 1 kg
baldo pirinç
* 1 çay kaşığı karabiber
* 50 gr
yeni bahar (1 çay kaşığı)
* 1 küçük demek dereotu
Yapılışı
Pirinç 15 dakika tuzlu ılık suda ıslanır ve sonra süzülür
250 gr
margarinde fıstıklar pembeleştikten sonra jülyen metoduyla (çapraz) doğranmış havuçlar ve pirinç ilave edilir, hepsi beraber kavrulur
Kavurduktan sonra pirincin çekeceği kadar kaynar et suyu konulur ve kısık ateşte 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır
Fırında kurutulmuş küp küp doğranan ekmekler (krotonlar) pilavın içine dereotu eşliğinde karıştırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul