Konu
:
Vejetaryen Türk Mutfağında Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Türk Mutfağında Pilavlar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Türk Mutfağında Pilavlar
Türk mutfağında pilavın yeri - Vejeteryan yemekleri - Pilav çeşitleri - Türk kültüründe pilavKültür ve Turizm Bakanlığı
Birçok Ortadoğulu gibi Türkler, bir yılda epeyce pirinç tüketirler
Ancak Asya mutfağındakilere hiç benzemeyen Türk pirinç yemekleri en lezzetlileridir
Her tür bitkisel otlar, baharatlar, tahıllar ve baklagiller eklenerek değişik türler elde edilmiş ve lezzeti artırılmıştır
Sanki bazı insanlar hergün yeni pilav türü icat ediyor gibi gelir insana
Son zamanlarda lokantalarda tek tek güveç kaplarda fırınlanmış, ince bir hamurla üstü kapatılmış baharatlı bir pilav türüne bile rastlanır
Pilav ana yemek ya da garnitür olarak servis edilebilir
Ama domates sosunda pişmiş kuru fasulye ile servis edilen beyaz pilavın (Türkler asla piştikten sonra pirinç değil 'pilav' derler pirinç yemeğine) öneminden bahsetmek gerekir burada çünkü 'Milli yemek' olarak Türk Kültüründe önemli bir yeri vardır
Gençler askerlik günlerini hatırladıklarında, yalnızca ebedi dostluklardan değil yedikleri kurufasulye ve pilav miktarından da hemen her defasında söz ederler
Pirinç taze sebzelerle de bol miktarda kullanılır, yani çeşitli bitki ve baharatlarla karıştırıldıktan sonra dolma ya da sarma malzemesi olur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul