Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Türk Mutfağında Pilavlar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Türk Mutfağında Pilavlar



Türk mutfağında pilavın yeri - Vejeteryan yemekleri - Pilav çeşitleri - Türk kültüründe pilavKültür ve Turizm Bakanlığı


Birçok Ortadoğulu gibi Türkler, bir yılda epeyce pirinç tüketirler Ancak Asya mutfağındakilere hiç benzemeyen Türk pirinç yemekleri en lezzetlileridir


Her tür bitkisel otlar, baharatlar, tahıllar ve baklagiller eklenerek değişik türler elde edilmiş ve lezzeti artırılmıştır Sanki bazı insanlar hergün yeni pilav türü icat ediyor gibi gelir insana


Son zamanlarda lokantalarda tek tek güveç kaplarda fırınlanmış, ince bir hamurla üstü kapatılmış baharatlı bir pilav türüne bile rastlanır Pilav ana yemek ya da garnitür olarak servis edilebilir


Ama domates sosunda pişmiş kuru fasulye ile servis edilen beyaz pilavın (Türkler asla piştikten sonra pirinç değil 'pilav' derler pirinç yemeğine) öneminden bahsetmek gerekir burada çünkü 'Milli yemek' olarak Türk Kültüründe önemli bir yeri vardır


Gençler askerlik günlerini hatırladıklarında, yalnızca ebedi dostluklardan değil yedikleri kurufasulye ve pilav miktarından da hemen her defasında söz ederler


Pirinç taze sebzelerle de bol miktarda kullanılır, yani çeşitli bitki ve baharatlarla karıştırıldıktan sonra dolma ya da sarma malzemesi olur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla