Konu
:
Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz
Yalnız Mesajı Göster
Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz
Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz - Tiritli Bulgur Pilavlı Kaz Tarifi
Malzemeler :
1 Bütün Kaz
Pilavı İçin:
2 Su B
Bulgur
1 Soğan
1 Çorba K
Tereyağı
Su
Tiridi İçin
3 Su B
Söke Un
1 Tatlı K
Tuz
Su
Kaz eti suyu ve yağı
Hazırlanışı
1 adet bütün kazı tencereye alın
Üzerine sıcak su ilave edin ve kazı pişirin
Kazın pişmesine yalın tuz ilave edin
Kazı daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kazı kızartın
Pilavı için 1 soğanı yemeklik kesin
Tencereye sıvıyağı alın ve tereyağını alın ve soğanı kavurun
Soğan kavrulduktan sonra 2 su bardağı bulguru alın ve kavurun
Üzerine sıcak su ilave edin ve bulgur pilavını pişirin
Tiriti için bir karıştırma kabına 3 su bardağı unu alun
Unun üzerine tuz ve su ilave edin ve tirit hamurunu yoğurun
Hamuru bezelere bölün ve her bezeyi merdane ile açın
Açtığınız hamurları tavada pişirin
Servis tabağına bulgur pilavını alın
Üzerine bütün kaze alın
Tiridi kaz etini pişirdğiniz haşlama suyuna batırın çıkartın ve servis tabağındaki bulgur bütün kazın yanına ilave edip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul