Konu
:
Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı
Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı tarifi - Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı yapilisi
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
rendelenmiş kaşar peyniri
1 kaşık tereyağ
süt
tuz
Hazırlanması:
Pirinci ılık suda 1 saat kadar bekletin ve daha sonra iyice durulayın
Pirinci 30 cm genişliğinde, 6-7 cm derinliğinde bir Pyrex kaba koyun
Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe margarin veya zeytinyağı ile yağlayın
Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecek şekilde)
Tuzunu ekleyin
Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine ilave edin
200 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun
Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine daha öncede rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri serpin
Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarttıktan sonra börek gibi keserek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul