Konu
:
hamsi yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
08-29-2006
#
5
90burcu
Hamsi Güveç (4 Kişilik)
Malzemeler:
1/2 kg hamsi
2 adet domates
2 adet yeºil biber
1 adet patates
1/4 bağ pazı (veya ıspanak)
1 çay bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan)
2 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI :
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız
Domatesleri küp şeklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine doğrayın
Patatesleri rendeleyin
Temizlenmiş pazıyı iki dakika kadar haşlayıp süzgece alınız ve ince ince doğrayınız
Soğanı ince kıyınız
Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayıp iki su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece başaltınız
160-180oC fırında 40 dakika pişiriniz
Sıcak servis yapınız
Not: Bu yemek Doğu Karadeniz’e özgüdür
90burcu