Konu
:
Kuzu Yahnili Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Yahnili Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Yahnili Pilav
Kuzu Yahnili Pilav Tarifi - Kuzu Yahnili Pilav Yapılışı - Kuzu Yahnili Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kuzu Yahnili Pilav
Malzemeler:
400 Gr
Kuzu Eti
1 Soğan
2 Defne Yaprağı
2 Su B
Haşlanmış Nohut
1 Çorba K
Domates Salçası
1 Çorba K
Biber Salçası
Tuz
Su
Pilavı İçin:
2,5 Su B
Bulgur
2 Çorba K
Tereyağı
1 Soğan
1 Su B
Et Suyu
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Derin bir tecereye sıvıyağ döküyoruz
Kuş başı doğranmış kuzu etini ekleyip kavuruyoruz
Soğanları doğrayıp etlerle birlikte kavurmaya devam ediyoruz
Defne yaprağı ve tane karabiber katıyoruz
Domates ve biber salçasını ilave ediyoruz
Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup orta ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz
Etler piştikten sonra nohutunu ekliyoruz
En son tuzunu ilave edip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz
Pilavı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp tereyağı ile pilav tenceresinde kavuruyoruz
Yıkanmış bulguru katıp kavuruyoruz
Et suyu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su döküyoruz
Tuzunu ekliyoruz
Ara ara karıştırıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Boş çember bir kalıba pilavı döküyoruz
Üzerine yahniyi koyuyoruz
Çemberi çıkartıp servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul