Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Yahnili Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Yahnili Pilav



Kuzu Yahnili Pilav Tarifi - Kuzu Yahnili Pilav Yapılışı - Kuzu Yahnili Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kuzu Yahnili Pilav

Malzemeler:


400 Gr Kuzu Eti

1 Soğan

2 Defne Yaprağı

2 Su B Haşlanmış Nohut

1 Çorba K Domates Salçası

1 Çorba K Biber Salçası

Tuz

Su


Pilavı İçin:

2,5 Su B Bulgur

2 Çorba K Tereyağı

1 Soğan

1 Su B Et Suyu

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Derin bir tecereye sıvıyağ döküyoruz Kuş başı doğranmış kuzu etini ekleyip kavuruyoruz Soğanları doğrayıp etlerle birlikte kavurmaya devam ediyoruz Defne yaprağı ve tane karabiber katıyoruz


Domates ve biber salçasını ilave ediyoruz Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup orta ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Etler piştikten sonra nohutunu ekliyoruz


En son tuzunu ilave edip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz Pilavı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp tereyağı ile pilav tenceresinde kavuruyoruz


Yıkanmış bulguru katıp kavuruyoruz Et suyu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su döküyoruz Tuzunu ekliyoruz Ara ara karıştırıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz


Boş çember bir kalıba pilavı döküyoruz Üzerine yahniyi koyuyoruz Çemberi çıkartıp servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla