Yalnız Mesajı Göster

Kalbuni Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalbuni Pilav



Kalbuni Pilav Tarifi - Kalbuni Pilav Nasıl Yapılır - Kalbuni Pilavın Yapılışı

Malzemeler:


2 su bardağı baldo pirinç

1 kahve fincanı kuşüzümü

1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm

1 fincan İzmir üzümü (siyah kuru üzüm)

500 gram kuşbaşı kuzu eti

5 su bardağı et suyu

4 çorba kaşığı tereyağı

50 gram badem (haşlanıp, soyulmuş)

1 kahve fincanı antepfıstığı

1′er tatlı kaşığı tuz ve tarçın


Yapılışı:


Pirinci ayıklayın Soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın Tencereye eti koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin Bademleri ve fıstıkları koyarak sarartın Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın Etin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin Tuzunu ayarlayın Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin Kalan tereyağını bir tavada eritin Pilava ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika daha çektirin Pilavı ateşten alın Tarçını serperek-20 dakika demlendirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla