Konu
:
Kalbuni Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Kalbuni Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalbuni Pilav
Kalbuni Pilav Tarifi - Kalbuni Pilav Nasıl Yapılır - Kalbuni Pilavın Yapılışı
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm
1 fincan İzmir üzümü (siyah kuru üzüm)
500 gram kuşbaşı kuzu eti
5 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı tereyağı
50 gram badem (haşlanıp, soyulmuş)
1 kahve fincanı antepfıstığı
1′er tatlı kaşığı tuz ve tarçın
Yapılışı:
Pirinci ayıklayın
Soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün
Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın
Tencereye eti koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin
Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin
Bademleri ve fıstıkları koyarak sarartın
Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın
Etin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin
Tuzunu ayarlayın
Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin
Kalan tereyağını bir tavada eritin
Pilava ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika daha çektirin
Pilavı ateşten alın
Tarçını serperek-20 dakika demlendirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul