Yalnız Mesajı Göster

Safranlı Mantarlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Mantarlı Pilav



Safranlı Mantarlı Pilav Tarifi - Safranlı Mantarlı Pilavın Yapılışı - Safranlı Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:


3 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

10 adet mantar

Yarım çay bardağı kuşüzümü

1 tatlı kaşığı safran

3 su bardağı su

4-5 dal dereotu

Tuz

Süslemek için

Dereotu


Yapılışı:


Yağı bir tencerede eritin 2 su bardağı pirinci ekleyip, tahta kaşıkla 1-2 dakika kavurun Mantarları dilimleyin ve 1 tatlı kaşığı safranla birlikte pirince ekleyin 1-2 dakika daha kavurun Tuzunu ayarlayın Pirincin üzerine 3 su bardağı su ve yarım çay bardağı kuşüzümünü de ekleyerek kısık ateşte pişirin 5 dakika dinlendirin Dereotunu incecik kıyıp, pilava ekleyin Pilavı derin bir kaseye doldurun Kaseyi servis tabağına ters çevirin Dereotu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla