Konu
:
Etli Renkli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Etli Renkli Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Renkli Pilav
Etli Renkli Pilav Tarifi - Etli Renkli Pilav Yapılışı - Etli Renkli Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Renkli Pilav
Malzemeler :
Etli Renkli Pilav
4 Su B
Pirinç
300 Gr
Kuzu Eti
3 Kabak
2 Havuç
2 Soğan
1 Tutam Dereotu
2 Çorba K
Tereyağı
Safran
Tuz
Su
Hazırlanışı :
Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz
Sıvıyağda etimizi kavuruyoruz
Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ete ekliyoruz
Etler suyunu verip çekene kadar pişiriyoruz
Kabak ve havuçları soyup küp küp doğruyoruz
Önce havucu ardından kabağı haşlıyoruz
Pilavı için, iki ayrı tencerede tereyağı ve sıvıyağı koyuyoruz
Yıkanmış pirinci ikiye bölüp tencerelere ekliyoruz
Pirinçleri kavuruyoruz
2 tutam safranı çay bardağına biraz su koyup çözüyoruz
Safranlı suyu ilk tencereye haşladığımız sebzelerin suyunu ve sebzeleri diğer tencereye koyuyoruz
Haşlanmış sebzelerin birazını üzeri için ayırıyoruz
Safranlı pilava biraz daha su ekliyoruz
Tuzlarını ekleyip kapaklarını kapatıyoruz
Orta ateşte sularını çekene kadar pişiriyoruz
Safranlı pilavı bir kalıbın tabanına bastırıyoruz
Ortasına pişmiş kuzu etini koyuyoruz
Sebzeli pilavıda üzerine koyup bastırıyoruz
Geniş bir tabağa kalıbımızı ters çeviriyoruz
Pilavın üzerini haşlanmış sebzeler ve doğranmış dereotu ile süsleyip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul