06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Tavuklu Pilav
Elmalı Pilav - Tavuklu Pilav - Pilav Tarifi - Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır - Elmalı Pilav Yapılışı
Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 2 adet tavukgöğsü
- 3 su bardağı pirinç
- 4 buçuk su bardağı tavuk suyu
- 1 adet elma
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 adet kuru soğan
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkayınız
Tavukgöğüslerini şerit şerit doğrayınız
Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, sarımsakları kıyınız
Elmaları ayıkladıktan sonra küp küp doğrayıp, elmaların kararmamaları için limonlu su da bekletiniz
Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour'u kızdırıp, içine köriyi ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra doğranmış tavukları ekleyip, tavuk etlerine renk verdiriniz
Tavuk etleri renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış sarımsakları, yıkanmış pirinçleri, doğranmış elmaları, zencefili, tuz ve karabiberi ilave edip, kavurunuz
En son olarak tavuk suyunu ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısın
Pirinçler göz göz olana kadar pişirip, demlendirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz
alıntı
|
|
|