Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Tavuklu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Tavuklu Pilav



Elmalı Pilav - Tavuklu Pilav - Pilav Tarifi - Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır - Elmalı Pilav Yapılışı


Malzeme


- 3 yemek kaşığı Sana Kase

- 2 adet tavukgöğsü

- 3 su bardağı pirinç

- 4 buçuk su bardağı tavuk suyu

- 1 adet elma

- 3 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı zencefil

- 1 tatlı kaşığı köri

- 1 adet kuru soğan

- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı


Pirinci ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkayınız


Tavukgöğüslerini şerit şerit doğrayınız

Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, sarımsakları kıyınız

Elmaları ayıkladıktan sonra küp küp doğrayıp, elmaların kararmamaları için limonlu su da bekletiniz


Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour'u kızdırıp, içine köriyi ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra doğranmış tavukları ekleyip, tavuk etlerine renk verdiriniz


Tavuk etleri renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış sarımsakları, yıkanmış pirinçleri, doğranmış elmaları, zencefili, tuz ve karabiberi ilave edip, kavurunuz


En son olarak tavuk suyunu ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısın

Pirinçler göz göz olana kadar pişirip, demlendirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla