Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu Yassı Spagetti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Yassı Spagetti



domates soslu makarnalar - makarna tarifleri - spagetti tarifleri

Domates Sosu

Malzemeler;


1 2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 1 adet orta boy kırmızı soğan, küp küp doğranmış

3 2 adet sarmısak, ince ince dilimlenmiş

4 1 adet suyuyla birlikte 800gr olan Demko domates konservesi

5 tuz (varsa deniz tuzu) ve öğütülmüş tane karabiber,

Tarif;


* Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun kızdırın ve soğanları ekleyin Şeffaflaşana kadar kavurun Çünkü soğanlar domates sosun içinde görünmeyecek

* Sarmısakları ve domatesleri ekleyin Domatesler tüm tüm olduğu için kaşıkla karıştırırken biraz parçalayın

* Tuzu ve biberi ekleyin

* Ateşi yavaşa alın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin Bu yaklaşık 2 saat alacaktır


Bu sosu makarnalarda, pizalarda ya da canınız nerde kullanmak isterse kullanabilirsiniz


Domates soslu yassı spagetti (bavette ya da linguin)

Malzemeler;


1 Bir paket barilla bavette spaghetti (ya da pastavilla linguin)

2 Yukarıda tarifi verilmiş olan sosun hepsi

3 3 yemek kaşığı zeytinyağı

4 Bir avuç doğranmış taze fesleğen ya da taze kekik

Tarif;


* Yukarıdaki tarife göre hazırlanan sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun

* Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin Paketin üstünde verilen pişirme süresine göre pişirip süzdürün

* Sakın soğuk sudan geçirmeyin

* Boşalan tencereye zeytinyağını koyup, sosu ekleyin Ardından spagettileri ekleyip, karıştırın

* Yemek tabaklarına bölüştürüp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla