Konu
:
Zereshk Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Zereshk Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zereshk Pilavı
ZERESHK PILAVı
MALZEMELER
1 adet tavuk budu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı zereshk
1 su bardağı Amerikan pirinci
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı yağ
HAZIRLANIŞI
Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın
Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın
Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun
Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün
Tavuk buduyla birlikte servis yapın
________ AFİYET OLSUN _______
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul