Yalnız Mesajı Göster

Zereshk Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zereshk Pilavı



ZERESHK PILAVı


MALZEMELER


1 adet tavuk budu


Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yarım çay kaşığı safran

1 çay kaşığı şeker

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım su bardağı zereshk

1 su bardağı Amerikan pirinci

1 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı yağ



HAZIRLANIŞI


Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün Tavuk buduyla birlikte servis yapın


________ AFİYET OLSUN _______

Alıntı Yaparak Cevapla