Yalnız Mesajı Göster

Etli Yarma Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Yarma Pilavı



Etli yarma pilavı Tarifi - Etli yarma pilavı Yapılışı


malzeme:


2 su bardağı yarma (aşurelik buğday)

7-8 çorba kaşığı kavurma eti

1 baş soğan

3 su bardağı su

Tuz, karabiber

Üzeri için:

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı pulbiber


Yapılışı:


Yarmayı, bir gece önceden suyla dolu bir kasede yumuşatın Ertesi gün süzüp geniş bir tencereye alın Üzerine 3-4 parmak çıkacak şekilde su ekleyip haşlayın Yaklaşık 35 dakika sonra ateşten alıp süzün ve bir yerde bekletin

Bir tencerede kavurma et ve kıyılmış soğanı 5-6 dakika kavurun Üzerine 3 bardak su, haşlanmış yarma, tuz ve karabiber ilave edip orta ateşte pişirin

Pilav suyunu çekince kısık ateşe alın ve yaklaşık 10 dakika daha pişirin Ocaktan alıp tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberli sosu üzerinde gezdirin

Pilavı 15-20 dakika dinlendirin Tahta kaşıkla yarmaların ezilmemesine dikkat ederek karıştırın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla