Konu
:
Etli Yarma Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Etli Yarma Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Yarma Pilavı
Etli yarma pilavı Tarifi - Etli yarma pilavı Yapılışı
malzeme:
2 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
7-8 çorba kaşığı kavurma eti
1 baş soğan
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Yapılışı:
Yarmayı, bir gece önceden suyla dolu bir kasede yumuşatın
Ertesi gün süzüp geniş bir tencereye alın
Üzerine 3-4 parmak çıkacak şekilde su ekleyip haşlayın
Yaklaşık 35 dakika sonra ateşten alıp süzün ve bir yerde bekletin
Bir tencerede kavurma et ve kıyılmış soğanı 5-6 dakika kavurun
Üzerine 3 bardak su, haşlanmış yarma, tuz ve karabiber ilave edip orta ateşte pişirin
Pilav suyunu çekince kısık ateşe alın ve yaklaşık 10 dakika daha pişirin
Ocaktan alıp tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberli sosu üzerinde gezdirin
Pilavı 15-20 dakika dinlendirin
Tahta kaşıkla yarmaların ezilmemesine dikkat ederek karıştırın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul