06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jambonlu Spagetti
Jambonlu Spagetti Tarifi - Jambonlu Spagetti Yapılışı - Jambonlu Spagetti Nasıl Yapılır - Jambonlu Spagetti Malzemeleri

İçindekiler:
1 paket spagetti
1 paket Banvit Piliç Jambon (jülyen kesilmiş)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
3 diş sarmısak (dövülmüş)
180 ml piliç suyu
200 gr yağsız krem peynir
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Eski kaşar peyniri (arzu edilen miktarda, zar gibi ince dilimlenmiş)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağını ısıtıp, jambonu katın Orta ateşte ve karıştırarak 2-3 dak soteleyin
Karıştırmaya devam ederek soğan, sarmısak ve piliç suyunu ekleyin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın ve 5 dak daha pişirin
Krem peyniri çatalla ezerek, sosu yavaş yavaş akıtıp, yedirin Maydanoz, tuz ve karabiber serpip, karıştırın
Kaynar, tuzlu bol suda makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, iyice karıştırın ve arzu ettiğiniz sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın
Üzerine peynir dilimleri serpip, servis yapın
|
|
|