Yalnız Mesajı Göster

İstanbul Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstanbul Pilavı





Malzemeler

2 su bardağı pirinç

100 gr badem

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı safran

2 adet kesme şeker

haşlanmış tavuk eti

1 çay bardağı bezelye

3 su bardağı su

1 tutam zencefil

antep fıstığı

tuz



Yemeğin Tarifi

2 su bardağı pirinci ayıklayın Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin Yıkayıp, suyunu süzün 100 gram bademin kabuklarını soyun 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın


Pirinci ekleyin Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin 3 su bardağı su ilave edin


Kısık ateşte 15 dakika pişirin Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin Antepfıstığı serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla