Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Çeşidiye Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Çeşidiye Pilavı



Osmanlı Çeşidiye Pilavı - Osmanlı Çeşidiye Pilavı Tarifi



Malzemeler :

Pilavı için:

2 su bpirinç

1 çay bsıvıyağ

25 su b kaynar su

Tereyağı

İçi için:


300 grkuzu eti

1 çay berik suyu

10 adet kuru armut dilimi

10 adet kuru elma dilimi

1 çorba ktereyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı :

Pirinci yıkadıktan sonra bir süre ılık suda bekletin Bu sırada etleri sıvıyağda yüksek ateşte kavurun Bir süre kavrulunca üzerine erik suyunu ekleyin Etler sotelenip rengi karamelize olunca üzerine kuru armut ve elmaları ekledikten sonra biraz daha normal su vererek kapağı kapalı tekrar pişmeye bırakın


5 dk kadar suda beklettiğiniz pirinçleri sıvıyağda kavurun Daha sonra üzerine 2-2,5 su b sıcak su vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın


Pilav ve kuru meyveli et pişince pilavı çembere alın Ortasını havuz yaparak içine eti alın Oldukça lezzetli bir pilav

Alıntı Yaparak Cevapla