Konu
:
Osmanlı Çeşidiye Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Çeşidiye Pilavı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Çeşidiye Pilavı
Osmanlı Çeşidiye Pilavı - Osmanlı Çeşidiye Pilavı Tarifi
Malzemeler :
Pilavı için:
2 su b
pirinç
1 çay b
sıvıyağ
2
5 su b
kaynar su
Tereyağı
İçi için:
300 gr
kuzu eti
1 çay b
erik suyu
10 adet kuru armut dilimi
10 adet kuru elma dilimi
1 çorba k
tereyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Pirinci yıkadıktan sonra bir süre ılık suda bekletin
Bu sırada etleri sıvıyağda yüksek ateşte kavurun
Bir süre kavrulunca üzerine erik suyunu ekleyin
Etler sotelenip rengi karamelize olunca üzerine kuru armut ve elmaları ekledikten sonra biraz daha normal su vererek kapağı kapalı tekrar pişmeye bırakın
5 dk
kadar suda beklettiğiniz pirinçleri sıvıyağda kavurun
Daha sonra üzerine 2-2,5 su b
sıcak su vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın
Pilav ve kuru meyveli et pişince pilavı çembere alın
Ortasını havuz yaparak içine eti alın
Oldukça lezzetli bir pilav
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul