Konu
:
Kavrulmuş Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Kavrulmuş Makarna
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavrulmuş Makarna
Kavrulmuş Makarna tarifi - Kavrulmuş Makarna yapilisi
Malzemesi:
Malzemeler: Bir paket burgu makarna Knor Bulyon Tavuk Margarin Karabiber Domates Sosu Tuz
Tarifi:
Yapılışı: Tencereye 3 yemek kaşığı kadar margarin koyulup eritildikten sonra makarnanın ne kadarını pişireceğimize karar verelim
Eğer paketin tamamını yapacaksak yarım paket burgu makarnayı erimiş olan margarinin üzerine ilave ederek kavrulana kadar karıştıralım
Makarnalar kahverengi oluncaya kadar bu işleme devam ederim
Sonra paketteki diğer makarnayı da üzerine ekleyerek sıcak su ilave ederim
(Bu makarnanın özelliği suyunun süzülmüyor olması ve besin değerini yitirmiyor olmasıdır
) Su, makarnanın bir miktar üzerine çıkmalıdır
Knor bulyon tavuk ta eklenip karıştırılır
Tuzu da ilave edildikten sonra kaynamaya bırakılır
Arada kontrol edebilirsiniz ve eğer makarnanız pişmeyip suyu az gelmişse, üzerine bir miktar kaynamış su ilave edilebilirsiniz
Makarnamız piştikten sonra üzerine domates sosu ile karabiber serpilip servise hazır hale gelir
Afiyet olsun… Not: Bu makarna nasıl ki biz bir misafir geldiğinde kek pasta çörek yapar ikram ederiz, Gönende kadın günlerinde yada komşu sohbetlerinde misafirlere ikram edilirmiş
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul