Konu
:
Tel Kadayıflı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tel Kadayıflı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tel Kadayıflı Pilav
Tel Kadayıflı Pilav Tarifi - Tel Kadayıflı Pilav Nasıl Yapılır - Tel Kadayıflı Pilav Malzemeleri
Malzemeler
* 100 gram tel kadayıfı
* 1/2 su bardağı pirinç
* 1 su bardağı kaynar su
* 3 yemek kaşığı tereyağ
* 1 adet havuç
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* tuz
Hazırlanışı
1
Havuçlar küp küp doğranır
2
Pirinç sıcak ve tuzlu suda yarım saat kadar ıslatılır
3
Tereyağının tamamı pilav tenceresinde eritilir
4
Tel kadayıfı bir tabağa alınır
5
Eritilen tereyağından 2 yemek kaşığı alınarak kadayıfların üzerine dökülür
6
Kalan yağda pirinç, dolmalık fıstık ve havuçlar kavrulur
7
1 su bardağı kaynar su tencereye konulur
8
Hemen kuş üzümü, tarçın ve tuz eklenip kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
9
Bu arada kadayıflar tereyağı ve çok az tuz ile iyice ovulur
10
Tel kadayıflarından kalıbın üstünü kapatacak kadarı ayrılır
11
Bir kek kalıbı yağlanır
12
Kalıbın tabanı ve kenarları kalan tel kadayıfıyla kaplanır
13
Bu arada pişen pilavı ılıklaşınca kadayıfla kaplanan kalıba alınır
14
Pilav iyice sıkıştırıldıktan sonra üzeri ayrılan tel kadayıfı ile kapatılır
15
Soğuk fırına konulup 200 derecede üzeri kızarana kadar tutulur
16
Tabağına ters çevrilerek çıkarıldıktan sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul