Yalnız Mesajı Göster

Tel Kadayıflı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tel Kadayıflı Pilav



Tel Kadayıflı Pilav Tarifi - Tel Kadayıflı Pilav Nasıl Yapılır - Tel Kadayıflı Pilav Malzemeleri



Malzemeler


* 100 gram tel kadayıfı

* 1/2 su bardağı pirinç

* 1 su bardağı kaynar su

* 3 yemek kaşığı tereyağ

* 1 adet havuç

* 1 yemek kaşığı kuş üzümü

* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

* 1/2 çay kaşığı tarçın

* tuz


Hazırlanışı


1 Havuçlar küp küp doğranır

2 Pirinç sıcak ve tuzlu suda yarım saat kadar ıslatılır

3 Tereyağının tamamı pilav tenceresinde eritilir

4 Tel kadayıfı bir tabağa alınır

5 Eritilen tereyağından 2 yemek kaşığı alınarak kadayıfların üzerine dökülür

6 Kalan yağda pirinç, dolmalık fıstık ve havuçlar kavrulur

7 1 su bardağı kaynar su tencereye konulur

8 Hemen kuş üzümü, tarçın ve tuz eklenip kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir

9 Bu arada kadayıflar tereyağı ve çok az tuz ile iyice ovulur

10 Tel kadayıflarından kalıbın üstünü kapatacak kadarı ayrılır

11 Bir kek kalıbı yağlanır

12 Kalıbın tabanı ve kenarları kalan tel kadayıfıyla kaplanır

13 Bu arada pişen pilavı ılıklaşınca kadayıfla kaplanan kalıba alınır

14 Pilav iyice sıkıştırıldıktan sonra üzeri ayrılan tel kadayıfı ile kapatılır

15 Soğuk fırına konulup 200 derecede üzeri kızarana kadar tutulur

16 Tabağına ters çevrilerek çıkarıldıktan sonra servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla